SOL Scholen voor Ondernemend Leren

SOL Scholen voor Ondernemend Leren

SOL Scholen voor Ondernemend Leren
We leven in een tijd waarin veranderingen aan de orde van de dag zijn. Innovaties volgen elkaar razendsnel op, kennis is snel verouderd en een deel van onze leerlingen zal straks een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat! Het is van groot belang om te zorgen dat je als land en regio meebeweegt in die ontwikkelingen.

 

Voorbereid op de toekomst
Het onderwijs heeft de taak leerlingen voor te bereiden op de dynamische samenleving waarin ze terechtkomen en hen toe te rusten met de zg. 21 century skills. Er zijn niet alleen ondernemers nodig om nieuwe bedrijven op te zetten, maar er is vooral ook een ondernemende houding nodig bij jonge mensen. Zodat ze niet terugschrikken voor verandering, maar er nieuwsgierig naar zijn en de drijvende kracht kunnen worden achter de maatschappelijke innovaties waar deze eeuw om vraagt.

 

Een andere manier van leren
SOL biedt leerlingen een leeromgeving waarin ze kunnen ontdekken of ze het ondernemerschap in zich hebben. Niet door erover te lezen, maar door het te dóen. Wie wil en durft, krijgt veel ruimte om creatieve ideeën uit te werken tot een succesvol project. Leerlingen worden hierbij uitgedaagd en ondersteund door deskundige begeleiders en coaches die er mede voor zorgen dat je niet alleen verrassende dingen doet, maar er vooral ook heel veel van leert.

 

Voor meer informatie, zie ook www.ondernemendleren.org

Project Jij de Baas

Filmpje van RTV Meppel over de start van het SOL (toen heette het nog Entreprenasium) in 2012. Om te ontdekken of zij het ondernemerschap in zich hebben, en hoe dat er dan uitziet, werken 250 brugklasleerlingen zeven weken aan het project ‘Jij de baas’. Onderdeel ervan is de Goede Doelen markt.