Gezonde School

Gezonde School

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen opgroeien in een gezonde omgeving en dat ze leren hoe ze op een gezonde manier omgaan met hun eigen gezondheid en die van anderen.

 

Het samenwerkingsverband de Gezonde School zegt hierover: “Een gezonde leefstijl draagt niet alleen bij aan het welbevinden van leerlingen, maar het heeft ook een enorm effect op hun schoolprestaties en hun verdere ontwikkeling.”

 

Niet alleen woorden, daden!
We richten ons op voeding, bewegen & sport, en roken- alcohol- en drugspreventie. En het blijft niet bij voorlichting of praten, we maken er echt werk van!

 

Zo hebben we een geheel rookvrije school, is er een heel actieve leerlingengroep Maklukzat en zijn we in het bezit van de Gezonde Schoolkantineschaal, een soort ‘Michelin-ster’ voor scholen. Bovendien is er een maandelijks naschools sportaanbod in de maak. En er komt méér…

 

Join the Pipe…

 

… is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.

 

Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater, met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het tegengaan van het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.