Hoe is het nou echt?

Hoe is het nou echt?

Elke school heeft prachtige verhalen op de website. Maar hoe is het nu echt? Dat weet je natuurlijk pas als je hier leerling bent. Tijdens het Open Huis kun je wel een beetje de sfeer proeven. Hoe vind je het gebouw? Zie je jezelf hier door de gangen lopen, een broodje eten in de aula, of op een leerplein zitten met je toekomstige klasgenoten?

 

Tip: spreek tijdens het Open Huis een paar docenten aan, of kijk gewoon eens hoe ze jou of je ouder(s)/verzorger(s) benaderen. En vraag het leerlingen die al op Dingstede zitten. Ken je die niet? Dan vragen wij er een paar uit verschillende klassen om eerlijk te zeggen wat hen opvalt. Hieronder zie je hun antwoorden.

Fijne sfeer

 

“Als ik één ding moet noemen dat ik het allerbelangrijkste vind op Dingstede, dan is het de sfeer. Ik vind het een gezellige en veilige school waar veel aandacht is voor jou als persoon.

 

Elke leerling heeft wel iemand bij wie hij terecht kan als er wat is. Niet alleen de mentor; het kan ook een docent zijn, of een leraar van het vorige jaar.”

 

“Helemaal mee eens! Leren moet nou eenmaal, maar het scheelt heel erg als je leuke mensen om je heen hebt!”

Zelfstandig, maar niet alleen

 

“Ze dagen je uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Elk jaar ga je steeds iets zelfstandiger werken, maar je wordt niet aan je lot over gelaten.”

 

“Van mij zou het wel wat vrijer mogen. Dat je alles mag doen zoals op het Technasium…”

 

“Jij kan dat, maar niet iedereen is zo ondernemend. Ik ben wel blij met een beetje structuur.”

 

“Ik ook wel, maar ik wil ‘m graag zelf aanbrengen 😀 .”

Prestatiegericht

 

“Er wordt wel op gehamerd dat je goede cijfers moet halen, maar niet op een overdreven strenge manier. Ze kijken ook waarom iets niet lukt en proberen je dan te helpen.”

 

“Je kunt niet onderuit gezakt gaan zitten, dan word je echt wel gecorrigeerd. Maar ze proberen de lessen ook zo te geven, dat je niet onderuit gaat zitten.”

 

“Ik vind het dat ze daar ook best wat streng op mogen zijn. Soms heb ik gewoon een schop onder m’n kont nodig.”

 

“Echt? Dat heb ik nou nooooit! Hahaha!”

Technasium

 

“Alleen maar in een klas zitten en met een vak bezig zijn, is niks voor mij. Op het Technasium krijg je echte opdrachten van bedrijven. Dat motiveert mij: dan gaat het echt ergens om!”

 

“Ik weet nog dat mijn vader op de Open dag niet weg was te slaan. ‘Zo had ik vroeger ook wel willen leren’, zei hij.”

“Ik ging laatst naar een Open dag van de universiteit. Daar kwam ik erachter dat de manier van werken heel erg lijkt op wat wij op het Technasium doen. We worden dus best goed voorbereid.”

Identiteit

 

“Het is een christelijke school. Dat merk je wel, aan de dagopening natuurlijk en met vieringen van Pasen en Kerstmis en bij Godsdienst/Levensbeschouwing. Maar het zit ook in hoe we met elkaar omgaan… eh, ik weet niet goed hoe je dat moet uitleggen…”

 

“Je merkt dat waarden en normen best belangrijk zijn. Dat je respect hebt voor elkaar, ook als iemand een andere overtuiging heeft dan jij.”

 

“Ja, dat vind ik ook het mooie: dat je hier niet alleen met gelijkgezinden zit. Je gaat met iedereen in gesprek en zo leer je je eigen mening vormen.”