Open Leercentrum

Open Leercentrum

Het Open Leercentrum (OLC) is een studie- en werkruimte die plaats biedt aan ongeveer 70 personen. Leerlingen kunnen hier huiswerk maken, in opdracht van een docent aan het werk (individueel of in groepjes) of een boek lezen.

 

Hoe werkt het?
In de brugklas krijgen leerlingen een instructie over het hoe en wat in het OLC. Elke leerling krijgt een plastic ‘druppel’ in bruikleen waarmee hij/zij boeken of een laptop kan lenen, of kan printen en kopiëren. Met dezelfde druppel, of met de smartphone, kan de leerling ook zijn of haar kluisje openen.

 

Leerlingen mogen hun mobiele telefoon gebruiken, zolang ze anderen hiermee niet storen. Tassen kunnen worden neergezet in de daarvoor bestemde kubussen; eten en drinken is niet toegestaan.

 

Wat kun je lenen in het OLC? Zie Aura online!
De online catalogus “Aura Online” biedt een overzicht van alle materialen die in het OLC te leen zijn. Er is ook een Aura App waarmee dit nog makkelijker gaat.

Naast de Nederlandse literatuur zijn er jeugdboeken, dichtbundels, Engelse, Duitse- en Franse boeken, boeken met luister cd’s voor dyslectische leerlingen en informatieve boeken. Tevens is er een speciale collectie boeken voor leerlingen die Cambridge Engels volgen.

Maar leerlingen kunnen ook een laptop (gebruik binnen het OLC), foto- en filmcamera of een USB stick lenen.

Er is een zgn. knip- plak- en snijtafel’ die de leerling kan gebruiken voor het maken van een werkstuk. Een werkstuk kan, tegen een kleine vergoeding, worden ingebonden.

 

Begeleiding
Hoofd en mediacoach van het OLC is mevrouw Boelens, andere medewerkers zijn mevrouw Maatman en mevrouw Van den Burg.

 

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 8.15 uur – 16.00 uur.
Vrijdag van 8.15 – 15.00 uur.