Welkom

Welkom

Hoi! Dit menu is voor de leerling. Je vindt hier informatie over Lestijden, Magister, wat je moet doen als je ziek bent, wanneer de vakanties zijn, hoe je kunt meepraten over hoe het op school gaat, enzovoort. Maar eerst leggen we uit hoe wij tegen ‘de leerling’ aankijken en wat we leerlingen allemaal bieden. We proberen het kort te houden, maar we weten niet of het lukt. 🙄

 

Jij staat centraal
Op Dingstede staat de leerling centraal. Jij dus! Het gaat om jouw opleiding en uiteindelijk om jouw toekomst. Wij doen er alles aan om te zorgen dat je een zo leuk mogelijke schooltijd hebt, dat je goede cijfers haalt én dat je steeds beter snapt wat voor jou de beste manier is om jouw talenten tot bloei te brengen en succes te behalen!

 

Wat bieden we jou?
Een omgeving waarin je je prettig en veilig voelt. We zijn een open christelijke school waarin iedereen welkom is, wat jouw geloofsovertuiging ook is en waar je ook vandaan komt. Op Dingstede gaan we op een respectvolle manier met elkaar om. We hebben oog voor elkaar en zijn bereid elkaar te helpen waar nodig. We denken dat dit de basis is voor het leren.

 

Waar en hoe merk je dit? Overal in de school. Als je door de gangen loopt, op de lespleinen of in de aula. In de klassen. Elke docent doet zijn best om samen met leerlingen te werken in een ontspannen sfeer.

 

Wat vragen we daarbij van jou? Opletten, meedoen, huiswerk maken en je houden aan de regels. Hoe beter dat gaat, hoe gemakkelijker het is om ook eens een geintje te maken, of even een heel andere activiteit te doen!

 

Coach
Elke leerling heeft een coach. Dat is een docent die ook gewoon les geeft, maar daarnaast een klas heeft waar hij/zij speciaal verantwoordelijk voor is. De coach heeft dus extra oog voor de leerlingen in die klas.

 

Jouw coach helpt je om te wennen aan school, bijvoorbeeld als je net van de basisschool komt, maar ook in de jaren daarna. Dan gaat het niet alleen om je cijfers, maar ook om of je je wel thuis voelt. Of je je fijn voelt tussen je klasgenoten. Of het niveau goed bij je past, of dat je je teveel op je tenen moet lopen, of juist wat extra uitdaging nodig hebt.

 

De coach is ook degene die het meeste contact heeft met je ouder(s)/verzorger(s). In de eerste periode van elk schooljaar kunnen ze met elkaar kennis maken. Daarnaast kunnen ze met elkaar bellen of een afspraak maken op school, als dat handig of nodig is.

Teamleider
Naast de coach heb je ook een teamleider. Die ondersteunt de coach (en andere coaches) op verschillende gebieden.

 

De teamleider is het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en personeelsleden en heeft ook nauw contact met de meldkamer. Hij zoekt contact als je bijvoorbeeld niet op school bent zonder bericht, of als je uit de les bent gestuurd. Maar hij kan ook verder met jou en je ouders meedenken als het niet zo loopt als je zou willen. Past deze leerweg wel bij jou? Heb je misschien wat extra begeleiding nodig?

 

Meldkamer 
Met de meldkamer krijg je te maken als je te laat komt, als je uit de les bent gestuurd of opeens ziek bent geworden en graag naar huis wilt.

 

Decanen en andere begeleiders
Verder hebben we op Dingstede decanen die jou helpen bij de keuzes voor je profiel, vakkenpakket en je vervolgstudie.

 

Daarnaast zijn er een intern begeleider en specialisten op het gebied van dyslectie, dyscalculie, als je leerproblemen hebt. Tot slot hebben we een schoolmaatschappelijk werker en een zorgadvies team als er andere dingen spelen, bijvoorbeeld iets in je gedrag waar je last van hebt, of problemen thuis.

 

Nou, nu worden we wel erg serieus… Met de meeste leerlingen gaat het gelukkig goed en hoeven we geen ‘hulptroepen’ in te schakelen. Maar als het nodig is, is het fijn om te weten dat ze er zijn, toch?! 🙂

 

Activiteiten

Wat ook fijn is om te weten, is dat er naast leren heel veel andere leuke dingen te doen zijn op Dingstede! Klik hier om een idee te krijgen van de activiteiten.